måndag 7 juni 2010

Underbar helg

Helgen har gått i goa vänners och trädgårdens tecken. Fredagen började med att vi samlades ett gäng tjejer vid lunchtid och begav oss ut till Tomatens husDär planerade vi vår dag i skuggan av ett gammalt frukträd och åt en helt fantastisk tomatpaj.


Goda tomater köptes också...Sen gick färden vidare till Sörens granna blommor, här inhandlade vi allt möjligt, sommarblommor, perenner, grönsaksplantor.
Jag köpte en underbar vit riddarsporre, aubergine och squashplantor...Vi kör vidare mot en trädgård i Ramlösa som var skapad med mycket växter, sten och trädgårdskonst. Sen körde vi ut på landet i igen, härliga små vägar mellan de blommande knallgula rapsfälten (så gott det luktar)  och tog oss till butiken Enkla ting.  Här drack vi kaffe med goda hembakade kakor.


I trädgården var det skapat en två rummare :=)))
Ett stenkast längre bort ligger Annetorps butik som såklart också fick ett besök...


Sist men inte minst gjorde vi ett besök hos Gamla stallet en lantlig butik där man kan hitta mycket mysiga saker. Är ni i närheten så är detta ett måste...Detta var en mysig början på en trevlig trädgårdshelg...10 kommentarer:

vita zara sa...

Hej
Jo den pajen ser, verkligen god ut, man kan se det på den.
Sån helt underbar dag ni hade det, och så härligt att få besöka alla dessa inspirerande platser, jag avundas dig, det gör jag faktiskt.
Men jag är glad för att jag fick ta del av och se de fina platserna på bild, du kan ju också bild, och kan förmedla det fina och trevliga och vackra.
Mången kram till dig vännen.
Zara

Maleviks Rosenträdgård sa...

Fina bilder och härliga tomater :)
Håkan

Louise sa...

Mycket fin inspiration! Det är roligt att åka runt och vidga sina vyer!

kram louise

gittan sa...

Tomatpaj, bara tanken får det att vattnas i munnen på mig! Trädgården i Ramlösa besökte jag i höstas, den är verkligen fylld av inspiration. Kul att ni fick en fin trädgårdsrunda. Här blev det till att gräva nästan hela lördagen men det är bara skoj när det händer saker som man längtat efter = dammen är snart klar =)

Monica sa...

Härligt med ett tjej-gäng; själv år jag med i ett tjejgäng, eller snarare gum-gäng (!!!), som har hållit ihop i mer än 35 år...
Kram, Monica

Susie på Stjärnarve sa...

Vilken fullmatad helg och vilka underbara ställen du varit på.
Det enda matnyttiga jag odlar är tomater och dom där svarta är helt underbara. Har fått två plantor av dom!

Ruben sa...

Vilken heldag!!! Full med trevliga besök!!! Den där pajen ser ju bara för läcker ut!!! Och din vita riddarsporre blir jättefin i rabatten!
Ha det gott!
/Ruben

purple area sa...

Kul, jag var också på trädgårdsrundan men missade Tomatens hus. Ser fint ut, får ta det nästa gång!

Blommiga Karin sa...

Ser ut som om du hunnit med en hel del på trädgårdshelgen.
Vi var också i Skåne i helgen på några trädgårdsbesök och handelsträdgårdar. Visst finns det många fina och mysiga ställen.
Känner igen trädgården från Ramlösa. Där var vi för 2 år sedan:)//Karin

Annika Christensen sa...

Där var du ju!
Länken till dig har försvunnit.
Vissa gör det hela tiden hos mig vet inte varför. Jag lägger in och lägger in.
Tack för tipset om stallet skall kolla var det ligger.
Ser att ni hade en trevlig runda.
Ha det gott
annika