onsdag 24 juni 2009

Har alltid tyckt...

att en trädgård skall bjuda på en massa när man strövar runt i den…alla sinnena skall beröras…och när man vandrar skall nya saker dyka upp att titta, lukta, känna, njuta, smaka och kanske förvånas över. Allt möjligt går att använda. Här på bordet har vi använt en nysilversak med en kanna av glas inuti, förr användes den till kaffe, här blev det en bra vas att stoppa ett hostablad och en Mariaklocka i pippen. Gamla flaskor, lika läckra tomma som med saft eller blommor… De små fiskarna kommer från ett trasigt pennställ och används ibland som fiskar i ett fågelbad eller som nu bara att titta på.Lavendel att titta på, lukta på, torka och baka underbara skorpor med.

En zinkspann med ett olivträd, en flaskhållare i trä med ett glas i som ljuslykta, enkelt men vackert.Malva blommar lite varstans.
I ett hörn har en fågelbur hamnat, i den hänger ett ägg som dinglar omkring när vinden når det...
En stor konservburk har fått rosta och i den har favoriten plättar i luften fått sin plats. Bordet den står på är en stor gammal flaskhållare i trä.


Mjölklockans enorma klockor vajar i vinden vid bäckkanten och tittar ni riktigt noga så kanske ni ser vår trädgårdsbeskyddare och en del av en kvinna som ligger och latar sig på en sten.


Kramiz//kullervilla

Pelargonior…

som övervintrat i källaren och inte blivit särskilt bra behandlade… En slurk vatten eller kanske två är all omsorg de fått. Nerklippta i våras och såg då inte allt för roliga ut. Men nu blommar dom så fantastisk vackert.


Röda…..
Vita…..


Rosa med brokbladiga blad…..


Knoppar och alla är lika vackra…..


kramiz//kullervilla