lördag 5 januari 2008

Vilken dag…

nu har vintern kommit, det regnade, trodde vi, men allt blev till is. Bilen frös igen totalt.
Polisen gick ut med varningar, stanna inne. De kallade det pansaris. Så här såg vägen ut utan för oss.
Vägarna saltades men inget hjälpte.

Dottern kom skrattande hem med sina pumps i handen, han som kör saltbilen hade sett henne fara fram som bambi på hal is och han stannade och sa, vad gör du ute i detta vädret tös du kan ju bryta benen, hoppa in så kör jag dig hem.
Väl hemma hade hon endast vår singelbelagda gång kvar att ta sig fram på och inte ens denna hade skonats av vädergudarna. Helt otroligt att man kan åka kana på en singelgång.


Sen ovan på detta började det snöa, det blåser och fyger. Har till och med tagit sig in genom en ventilation i vårt uterum.Ja då har vi fått vinter även i Skåne :=)

Snöbollar från Kullervilla.


Nyas året

började med influensa som vi börjar hämta oss från nu. Ser att vi har blivit utmanade av Lily vilket innebär att vi skall berätta 7 saker om oss själva. Vi tackar för att du tänker på oss Lily men något som ni inte vet om oss är att vi inte är mycket för det här med utmaningar, kedjebrev mm. Vi vill hålla en låg profil på vårt sätt och vi vet att många andra bloggare känner som vi och så finns det de bloggare som känner för att även lägga ut saker om sig själva, tur att vi alla är olika och därför finns det så mycket olika att läsa hos oss alla. Alltså, vi antar inte utmaningen, utan de saker som ni vill läsa om oss får ni lista ut mellan raderna när vi gör våra inlägg.

En sak som vi absolut inte gillar är mördarsniglar och det har våra barn verkligen förstått. De har sett oss krypa runt med pastaslev och fångat singlar som sedan hamnat i en spann med salt. Kanske inte den bästa metoden, men säger alltid, när vi fångat en har vi tagit 400, för så många ägg lägger en mördarsnigel.
Julafton fick vi boken 50 sätt att mörda en snigel av ett av barnen. Bara titeln på boken får ju en att le.

Denna bok är helt underbart skriven och vilka sköna bilder :=) Inledningen i boken ser ut så här……


Här finns tokiga tips…..
Denna fälla har vi själv prövat med gott resultat….Detta är en bok vi verkligen rekommenderar. Trodde aldrig vi kunde skratta åt mördarsniglar :=)
kramiz//kullervilla