tisdag 20 november 2007

Fågelliv

Nu har kransen vi gjort till fåglarna hängt ute på vårat stora päronträd i några dagar och den är verkligen uppskattad. Både av fåglarna och oss, vi ser den från köksfönstret och det är matkö av små godingar som vill komma till.





Talgbollar har vi också hängt ut i trädet. Vi hänger dom sen några år i upp och nervända krukor som vi har satt ett rep igenom och två ståltrådskrokar i varje ända på repet. En för att det skall gå att hänga i trädet och en för att hänga talgbollen i. Man kan göra med dubbla eller enkla krukor. Man kan också använda gamla julklockor att hänga talgbollen i. Detta är bra, för småfåglarna får ha talgbollarna i fred för de stora fåglarna som ofta tar hela talgbollen med sig.







Lite äpple i ett rabarberblad till de lite större fåglarna.







När vi var på hantverksmässan Fingra Kan satt Mai från Skovens Pileflet och flätade pil. Hon gör helt fantastisk underbara saker, ville så gärna ha en jättestor flätad boll, men den var såld när vi hade bestämt oss :=( så vi fick nöja oss med en korg. Vi ville gärna ha en med de långa pinnarna kvar undertill, dessa klippte hon av annars när hon tillverkade dom. Så vi fick tillverkat en sådan som nu hänger ute med äpple och talgbollar.









kramiz//kullervilla