fredag 17 september 2010

I vårt kök


Mysigt är det att återanvända gamla saker, medicinflaskor i glas med olika storlekar och med bara en kvist Isop i, mer behövs inte på bordet





För några år sedan gjorde jag snaps av Isop. Mannen sa att det var det mest jordnära han dryckit. Hade inte spett ut den tillräckligt :=))





I ett av fönstren i köket  har det hamnat fler medicinflaskor och två mätglas det ena har fått ett ljus och det andra en stickling av en doftpellis.






Några har efterlyst recept på

Kaloribomb



Här kommer det...


Botten…

1 dl ljus sirap

250 g jordnötssmör (Skippy krokant)

5 dl Kellogg`s Special K (eller andra flingor

1 dl jordnötter


Klä botten av en form med löstagbar kant med bakplåtspapper.

Koka upp sirapen, rör ner jordnötssmöret. Värm försiktigt så jordnötssmöret smälter, får ej koka. Ta bort grytan, rör ner flingorna (som krossats lite) och jordnötterna. Tryck ut massan i ett lager i botten av formen.





Tryffel

450 g mjölkchoklad

1 dl vispgrädde

1 dl mjölk




Hacka mjölkchokladen fint och lägg den i en skål.

Koka upp grädden och mjölken, slå den heta blandningen över chokladen.

Mixa till en jämn smet

Häll tryffeln i formen.

Låt stelna i kylskåp, gärna över natten

Lossa kakan från formens kant med en kniv.


Servera vispgrädde och björnbär till eller kanske några andra goda bär.

Men söta inte bären, kakan är söt nog…



Gott, gott