Sannas likörbok, smaker från örtagård, vildmark och trädgårdsland. Den rymmer massor med recept på olika likörer, bakverk, efterrätter och helt fantastiska bilder.
Vi bestämde oss för att testa ett recept.
Madame Portugal och hennes berömda likör 44:an.
1 apelsin
44 mörkrostade kaffebönor
70 cl eau-de-vie
44 sockerbitar
Välj helst en ekologiskt odlad apelsin. Hittar du ingen så ta en vanlig och borsta den väl i ljummet vatten. Gör 44 hål i apelsinen, vi gjorde våra med spetsen av en kniv. Tryck in kaffebönorna.
Madame Portugal och hennes berömda likör 44:an.
1 apelsin
44 mörkrostade kaffebönor
70 cl eau-de-vie
44 sockerbitar
Välj helst en ekologiskt odlad apelsin. Hittar du ingen så ta en vanlig och borsta den väl i ljummet vatten. Gör 44 hål i apelsinen, vi gjorde våra med spetsen av en kniv. Tryck in kaffebönorna.
Lägg apelsinen i en glasburk.Räkna sockerbitar och lägg i en skål som du ställer bredvid burken
Häll på eau-de-vie.
Varje dag ska apelsinlikören matas med en sockerbit. Efter 44 dagar är likören klar att hällas på flaska. Var beredd, den är lite bitsk som Madame Portugals gamla hund. Kaffe-apelsin-bitter. Säkert en likör med ”herrtycke”, som det heter. Nu väntar vi med spänning på att sockerbitarna skall ta slut så vi får smaka.
1 kommentar:
Jag är ju ett stort fan av likör, shotar och söt(brukar själv göra Limoncella - se blogg för recept) ...men Bitter blev jag lite rädd för....Men om inget annat såg hela proceduren trevlig ut...tål att tänkas på
texten var rolig och så sann...
Tack för receptet
Kram Kajsa
Skicka en kommentar