onsdag 2 juni 2010

Trädgårdsrundan


Solen strålar och sommaren har hittat tillbaka. Kan inte vara bättre för alla som öppnar grinden till sina privata trädgårdar i helgen. Har ni möjlighet att besöka trädgårdsrundan så är detta ett fantastiskt sätt att få idéer och ny energi till att själva skapa i sin trädgård.
Här kommer lite bilder från en del trädgårdar vi besökt genom åren...
Viaköps trädgård är som att komma till Thailand.Härliga färg och växt kombinationer...


Plötsligt en spegel, vilken effekt...
Ett måste varje år är Lone och Kenneths trädgård...
Hos Elnabe kan man köpa roliga koppar...
Ulla Molin, trädgården är bara ett måste...

Nu skall jag hämta ut kameran, kan det vara bättre...kan nu fota när vi far fram och njuter av alla ljuvliga trädgårdar i helgen och mycket mycket mer.


9 kommentarer:

gittan sa...

nej... men som du gör! Nu blev jag ju alldeles villrådig... jag hade ju bestämt mig för att ta trädgårdsrundan ett annat år för det finns så mycket skoj att göra här hemma coh vädret verkar ju äntligen ha vänt. Så kommer du och visar en massa underbara bilder... på platser som du dessutom säger att man måste besöka...
vojne, vojne, jag som brukar klara av att vara velig utan hjälp "skrattar"
Hoppasvi ses nästa lördag / kram gittan

Monica sa...

Fantastiskt! Finns det något motsvarande här i sydvästskåne, tro, och hur får man reda på det?
Kram, Monica

Hanneles paradis på Hisingen sa...

så mycket vackert du sett.

Susie på Stjärnarve sa...

Det är totalt "livsfarligt" att ta en sån här trädgårdsrunda, man får bara nya fräscha idéer till trädgården igen!
Men.....när jag såg bilden på prydnasrabarbern så kom jag på att jag inte har planterat min som jag köpte för flera veckor sen på Öland. Måste genast ut och göra det!

Louise sa...

Åh, jag önskar att jag hade hunnit med trädgårdsrundan i år också men det blir nog inte så. Får nöja med med fina bilder på olika bloggar.

Ha en skön och solig helg!

kram louise

Ruben sa...

Det låter verkligen lockande med en skånerunda, men det är lite för långt bort. De trädgårdar du visar är ju superfina!!!
Ha det gott!
/Ruben

NinaH sa...

I morgon åker delar av vår lilla trädgårdsförening, Rosenknopparna, i den riktningen. Målet är Ulla Ms träddgård. Kanske vi hinner mer!;-)
Härliga tips du ger! Sparar texten... så får vi se!;-)

Humlan sa...

Har ingen möjlighet i år men jag vet hur mkt inspiration jag fått de andra åren jag åkt runt!

Jag har en fråga? Jag fick en planta av dig på bloggträffen i Lund för en del år sen? Den växer och frodas men jag har ingen aning om vad den heter... *ler* Har foto på den i mitt senaste inlägg, skulle va tacksam om du kunde upplysa mig?

Ha det gott! Kram!!

maloppa sa...

De två sista har vi varit i men de två första skulle jag gärna besöka, ser spännande ut. Nu valde vi Österlen efter tre år i Nordvästra Skåne och vi hade massor av underbara trädgårdsupplevelser där oxå, rätt väder, rätt årstid, rätt resesällskap och allt blev bara så perfekt.
Ha det så gott i vackra Skåne - Maloppa