fredag 11 juni 2010

Olika färg och form

Julrosen är en riktigt kämpe har nu blommat i månader och är lika vacker än.Aklejruta blommar också nu med sina skira blommorNarrbusken eller död mans finger som den kallas ser ut att få många fingrar i år med tanke på alla dess blommor.Akleja blommar lite varstans i olika färger och former men alla är lika vackra.
Dessa blommor är så roliga och samtidigt tjusiga.
Kan förstå namnet pipranka när man ser blom piporna
I fjor under trädgårdsrundan var vi på besök hos Kenneth och Lone och där köpte vi en Syren, Syringa yunnanensis. Den blommar nu och har en helt underbar doft....

I år gjorde vi  ett besök i deras trädgård igen. Då köpte vi bland annat en brokbaldig syren Syringa emodi. Har helt ljuvliga blad.


Liljekonvaljen nickar och har snart gjort sitt för i år.
Tulpanerna går också på sista versen

Den ena formen och färgen avlöser varandra och irisen blommar förfullt.Nu kom regnet den första droppen landade på vår bild, undrar var sommaren tog vägen5 kommentarer:

Mimi sa...

Vad mycket fina växter. Jag har faktiskt aldrig sett piprankans blommor. Spännande form. Hälsn mimi

Anonym sa...

Det finns en hel del spännande i växtväg hemma hos er. Piprankans blommor har jag aldrig sett en så bra bild på förr, undrar när min lilla yttepytte-planta kan tänkas blomma? Det tar kanske några år.. Jag håller med dig, vart tog sommaren vägen? Kram gittan

Monica sa...

Oj, oj, oj, så vackert! Vilka bilder!
Jag hade inte heller sett piprankans blommor, men dottern har satt en sån på Humlebacken, så nu kan jag ju få se dem i verkligheten också...
Våra julrosor stora frökapslar nu, men är fortfarande vackra. Men de frösår sig väldigt mycket! Vi har grävt upp små plantor och satt i kruka. Spännande att se vad det blir!
Ha en bra dag, här regnar det idag - igen...
Kram, Monica

Susie på Stjärnarve sa...

Pipranka hade jag i Stockholm, men den där gulbladiga syrenen - Syringa emodi - den skulle passa alldeles perfekt här på Stjärnarve!

NinaH sa...

Ljuvliga bilder- alla! Bland växterna blev jag särskilt intresserad av den fina syrenen! Vacker!!