lördag 5 maj 2012

Örtträdgård

Solen, värmen och vi har startat bäcken som går genom vår örtträdgård. Det är härligt när vattnet porlar på och det tyckte fåglarna också. Efter ett par minuter badade en stare och några blåmesar. Det var som om de bara suttit och väntat på att snart är där vatten där i bäcken igen...

Vid kattmyntan i örtträdgården brukar vi alltid ha en kattkorg stående men under hösten gick den sönder. Teebo vår katt tittade undrande på oss när han rullat sig i myntan..... var har ni gjort av min korg :=))
Vi hittade en annan gammal korg men tänkte att den nog hade för höga kanter. Men när vi tittade låg vår goa katt i korgen och sola sig.

Körsbärsträden och päronträden blommar så vackert. Plockade en blomma från ett av träden och satte i glasburken som står hos vår buddha. Kommer att hamna många blommor i den i sommar...

Har också hängt ut nya vindrevor eller vad kan man kalla det. Hoppas det gör så att fåglarna inte gör sina behov på trädgårdsmöblerna som står under päronträdet...Det är härligt att få njuta och pyssla i trädgården.


5 kommentarer:

Monica sa...

Så underbart att ha en egen bäck på tomten! Det skulle jag också vilja ha...
Så gulligt med katten i korgen!
Ha en fin söndag, kram, Monica

Mon jardin en ik sa...

Så härliga vårbilder du visar. Katten är bara så rar som den ligger där i sin nya korg.
Du får skicka lite av det vackra vädret till oss. Det behöver vi.
Ha en fin söndag.
Anje

samson sa...

Vad mysigt er katt har det
en egen bäck det skulle jag vilja ha så fint
så fint med blommor vid buddha
ha en fin dag
maggan

Lily sa...

Så fint ni har det! Mysigt med egen bäck, så härligt att kunna njuta av djurlivet kring den också. Katter är underbara..
Det är en härlig tid nu, och framöver.
Ha det gott
Kram Lily

Växthusmadam sa...

Så gulligt med lilla kissen! Våren är väl efterlängtad av alla! I min trädgård njuter, förutom jag själv, både hund och kanin av vårstrålarna!
Växthusmadam