fredag 29 januari 2010

Köket

Renoveringen av vårat kök går sakta framåt. Bor man i ett hus som flyttades från Småland 1873 till Skåne så är allt snett och vingt och det har renoverats i omgångar efter vad som var modernt och kändes rätt just då. Vi försöker skapa tillbaka själen som fanns har för länge sedan. Våra fönsterfoder tror vi blev bytta på 60 talet till det som var rätt då.När vi nu tog bort dessa trillade där fram ett gammal röstkort från 1964 som till hört trädgårdsmästaren som bott här sen 1900 talets början. Härligt med människor som gömmer saker för att någon en gång skall hittade de.Vi sätter fönsterfoder som är mycket lika de som satt här för länge sedan, en del dörrfoder i huset har inte bytts ut utan har denna stil.Nya reglar har vi satt i taket som kommer att kläs med brädor och den gamla elen är utbytt. Sakta men säkert går det framåt.Längtar mest efter att ha en kyl och diskmaskin i köket. Men kanske är det färdigt till Pärlhyacinterna blommar. Skynda långsamt så blir det nog bra.
kramiz//kullervilla

3 kommentarer:

gittan sa...

Såna skatter är ovärderliga. Vi hittade en lapp under ena dörrposten när vi renoverade här och då visade det sig att snickaren som gjort dörrposterna var en gammal släkting till mig! HOppas du snart får tillbaka ditt kök, det är trorts allt lite meck att vara utan / kram gittan

helle - pirettehuset.dk sa...

Det er dejligt at I vil forsøge at få frem den oprindelige stil i jeres gamle køkken, selvom det tager sin tid!

Kram Helle

vita zara sa...

Hejsan
Ännu en genialisk ide från dig,er.
Gillar den med nyckelmobil jättemycket, så läckert, och klingar gör det nog i vinden skulle jag kunna tänka mig.
Tyvärr så har jag inga gamla nycklar, men man kan ju komma över på något loppis kanske till sommaren.
Om ert hus är flyttat, så gissar jag på att ni har ett trähus, stämmer det.
Ja du har rätt i gamla hus är allting vint och snett, det ser jag som ett plus, och man kan ju följa väggar i ställer för att räta upp allting exakt, de tycker de på byggnadsvården, om det nu inte är alldeles för tokigt så.
Jo det blir mycket att göra. Lycka till.
Jag gillar också att en del sparar grejer i väggen eller på något ställe, ska ni sätta tillbaka det sen eller hur ska ni göra, ni kan ju tillägga något från er tid.
Från er som personer.
Kul.
Ha en bra helg och sköt om er där i söder.
Kram Zara