onsdag 25 februari 2009

Pyssel.

Igår innan vi tog en sväng till Malmö city pysslades det här… kan ni tänka er, i Malmö hade de flesta uteserveringar öppnat och många satt i solen och fikade, om än välklädda och med lånade filtar runt benen. Känns att nu går det fort framåt.




Såg på någons sida att de gjort ljuslyktor, skålar av virkade dukar. Detta har vi provat här hemma.



Vi la plastfolie över glaskålar, blandade trälim och vatten till en smet.Sedan provade vi att lägga duken på den plastade skålen och pensla på smeten… gick väl bra men…
när vi gjorde den andra doppade vi hela duken i smeten och sedan la den på skålen och formade, detta tycke vi funka bättre och var mycket lättare.



Vi blev nöjda med ljuslyktorna vi gjort och vi ska satsa på att göra en stor skål nästa gång:=)



Kramiz//kullervilla









4 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Åh vad fina de är! Urgulliga! Och jag som har en hel del mindre dukar som jag aldrig använder... gissar att ni ställde glasskålarna upp å ner? Jättekul med nya pysseltips! Tack för det och ha det så gott, kram 8`)

Majas skafferi sa...

Hej! Vad snyggt det blev! Undrar om inte min mormor gjorde nåt liknande på sjuttiotalet..? Men då var det ju grönt,brunt och orange som gällde..inte lika snyggt!
Och vilka mysiga fynd i förra inlägget! Härligt för er som har vår nu..Ha det bra!

gittan sa...

Jag vill minnas att mamma stärkte? dukar och virkade ljusmanchetter.. med sockerlag??? kan det vara så? Inte var det då trälim inte =) Oavsett vilket så blev det väldigt mysigt med era virkade ljuslyktor. Jag förmodar att ni har någon glas-insats för brandriskens skull / kram gittan

NinaH sa...

Härligt sätt att använda dukarna så! Blev så fina skålar!