söndag 22 februari 2009

Dagen i dag...

började med strålande solsken på gnistrande snö, kan ni tänka er så underbart väder för en utflykt. Vi tar bilen och beger oss till den mysiga gården Kvarndala som ligger utanför Malmö. Här var det loppis idag, hitta inte så mycket men vad gör det. Kaffe med hembakat och en massa att titta på… detta var njutbart.


Klart man handlade något, en skål med prickar i just den modellen som vi samlar på. En glaskanna till mjölk rymmer ca tre dl perfekt till kaffebordet när man är några stycken. En mortel utan stöten, härligt tung och rostig, kan användas till lite av varje och så lite spetsar, så fantastiska hantverk, kan inte få nog av dessa:=))


Sen gjorde vi en avstickare till Ikea, här blev det köttbullar och en del ljus. När vi kom ut regnade det och all snö var på väg bort, ja så är det i Skåne.Just nu står morteln i fönstret och som topping har den fått en glaskupa.

I huset luktar det gott av tvättmedel eftersom vi kokar spetsarna på spisen, de blir så vita och fina.Ha det, nu skall spetsarna sköljas och hängas på tork.Kramis//kullervilla
6 kommentarer:

Lotta 8`) sa...

Så trevlig utflykt ni gjor och som vanligt, så fyndar ni så fina grejor =) Jo, här har solen lyst som sjutton idag och jag blev riktigt pigg!: Tack för tipset om medikamentum för bihålorna som jag tagit hela veckan - det fungerade bra för jag glömde ta dem i två dagar och då tjocknade jag till ordentligt :) Så ni har två bloggar? Då får jag ha koll på denna med :) Jag har ju en fotoblogg vid sidan om trädgården så det inte blir så rörigt med de olika inläggen =) Ha en bra vecka, kram 8`)

idémakeriet sa...

Vad härligt med en sån utflykt.
Du hittade ju lite som var fint.
Och är man i Malmö ja då får man ju inte hellre missa IKEA, de har ju alltid något som passar en.
Ja synd att snö håller på att försvinna nu men jag hoppas att det kommer nu lite mer vår.
Ha en bra dag.
Kram Gerda

Annika Christensen sa...

Två bloggar!!
Det var som sjutton hur skall jag kunna hålla koll på alla!
Får titta runt lite här.
Annika

Hjärtat Mitt sa...

En blogg till :)
Säger som Annika, måste titta runt lite :)
Tack för tipset om att koka spetsarna.
Ha en bra vecka!

Kram Mari i Marieholm

KisaLottas Positiv sa...

Kul tips med morteln, jag har en likadan.

NinaH sa...

Härlig utflykt! Ja, härliga vårdagar här i Skåne nu!!

Välkommen till blogspot också!;-) Är det här ni helst vill att vi ska möta dig/er nu? Eller kommer du/ni ha den andra blogen kvar också- parallellt?