tisdag 10 juni 2008

Trädgårdsrunda del 2...

På lördagen åkte vi vidare för att besöka öppna trädgårdar, vårt första stopp blev Blomsterverkstaden i Görarp, en liten plantskola med en underbar trädgård.

Det är roligt att åka runt och se andras trädgårdar och hur olika vi odlar, planterar och fixar i dem. Nästa stopp vill vi inte bara visa, delar av vita plaströr från party tält på gräsmattan, kanske skulle det vara konst. Javisst ser vi det olika :=) Vi skynda oss här ifrån, färden gick mot Höganäs. Ulla Mohlins trädgård hoppade vi över eftersom vi varit där förut, istället besökte vi Gunvor Strömbergs trädgård. En dam som börjat odla kryddor när hon gick i pension och sen skapat en härlig trädgård med många små sittplatser. Rosor och klängväxter och som till vår förvåning hade trädgårdsland intill uppfarten. Trevlig och ovanligt.
Sen besökte vi Cecilia S- Tukiainen, beskrivningen av hennes trädgård var, sinnliga installationer med rost i det gröna.
Denna söta skylt hängde på huset bredvid :=)
Redan på garageuppfarten kände vi att denna trädgård hade något speciellt.

Överallt i trädgården fanns små stilleben att titta på.Väggord som Cecilia skapar hade hängs ut, så vackert.Detta var en trädgård som vi verkligen kände harmoni med…

Sen gick färden vidare mot Ängelholm med en avstickare till ”Thailand” men om detta kommer mera en annan dag.

Kramizar//kullervillaInga kommentarer: