lördag 15 mars 2008

Trädgårdliv…

I fredags när vi körde mot Malmö och mässan där öste regnet ner. Väl framme och vi hittat en parkering, så ser vi att kön in på mässan bara är så lång, springer in på ett varuhus i närheten och köper ett paraply för att klara detta köande. När vi sedan står i kön kommer de och lånar ut lite paraplyer :=) Redan här känns det som om att det inte funka riktigt, sen är det ju så att första intrycket av en mässa betyder så mycket och inte var det någon trevlig miljö som möte en när man betalt , utan man slussades genom en gång . Tror detta är lite barnsjukdomar som fixas bort till nästa år. Väl inne så fanns det en hel del att titta på. Flera vackra planteringar som var gjorda av blommor och kålhuvuden.Blomstertårtor… ser så goda ut, var placerade lite överallt.


Dekorativa fågelbon, så härliga skapelser nu till påsk.


Om man nu har ett par gamla stövlar så kan de bli så här fina med blommor.

Mera påskarrangemang…Härligt klippta buxboms buskar…
Här fanns en del dekorativa lusthus…En så mysig kvinnoklänning gjord av växter…


Oerhört inspirerande notställ, hör ni musiken :=)


Buddha, mycket lik den vi har, fick lite tankar om att vi kunde sätta vår på en större sten.


Ett jätte krus, med vatten som rinner över och en härlig inramning med svart och vit singel


Så fanns här lite tips till barnens trädgård, mysigt med en koja bygg bland bambu.

En sandlåda med bakbord…
Detta var en del av bilderna från mässan, kommer mera en annan dag.
Helhetsintrycket av mässan var att den kan bli bättre, men så är det ju med allt. Vi gick runt i 4 – 5 timmar njöt, fikade och fick mycket information i olika montrar, Klippo gräsklippare blev beställd, hjälp med rosenplantering av Flora Linnea, fick info om pool / spa, och så fick vi såklart med oss hem Röstånga möllans helt fantastiska olivbröd.
Lyssnade också på ett scenprogram framfört av Karin Lagergren som pratade om vackra trädgårdar att besöka i Skåne. Många av dessa återvänder vi ständigt till, men visst, en del nya tips fick vi.

Kramiz //kullervilla


Inga kommentarer: