torsdag 22 mars 2007

Växtkraft

Det går nästan att höra hur det knakar när allt växer. Varje dag när man går runt i trädgården hittar man fler och fler växter som tittar upp ur jorden eller knoppar som är på väg att slår ut.
Idag så tittade vi i den delen som vi kallar skogen, en del av vår trädgård som stormen Gudrun tog tag i och som vi nu håller på att bygga upp till ett nytt rum, Där hittade vi bland annat Klippstånds Ligularia Dentata ”Desdemona” under en massa löv, det är en trevlig perenn som har vackert rödbruna blad, orange/gula blommor och är fin hela säsongen.
Tittar vi sen på Korallkornellen Cornus Alba ”Sibirica” så har knopparna spruckit upp till små blad .

En vacker överraskning var Sorbaria Sorbifolia Sem. som vi inköpte i Juni-06, som bara funnits i Europa i två år då. Ur dess utslagna knoppar tittar små blodröda/neongröna blad fram, dessa var så vackra att vi bara stod och vilade ögonen på den.
Bladen på denna växt är bronsfärgade på försommaren, men blir senare klargröna. Men om man vill behålla den bronsfärgad kan man klippa den på senvåren och på detta sätt lura den till att förbli bronsfärgad. Även på hösten är den oerhört vacker.
En tur in i växthuset fick det också bli och kan ni tänka er, flera av Persiketrädets knoppar stod i full blom. Till helgen blommar det nog för fullt och då får det bli kaffe med dopp där.
kramiz//kullervilla

Inga kommentarer: