lördag 17 mars 2007

Växtfynd

Solen skiner men det blåser kalla hårda vindar. Dotter har sett en klänning i Malmö, så färden gick dit. Men det är ju som vanligt, tar man inte ett plagg när man ser det är det då kvar nästa gång man kommer, neeeej , men hon hittade två andra Så billigare blev det inte heller. Men en hänger hon undan till studenten.
Nu när vi ändå var på det hållet så passade vi på att ringa på en annons vi sett. Det var en dam som tyckte att hon hade handlat på sig alltför många växter genom åren. Dessa hade i sin tur förökat sig så nu hade hon bestämt sig för att gallra ur. Vi ringde dit och var välkomna. Ja, en lantgård mitt på en åker, blåste gjorde det, men vilken fin gammal trädgård och så mycket växter. Massor av julrosor, snödroppar, snöklockor och allt som kommer nu till våren. En fröjd för ögat, för varje steg vi tog visade damen en ny växt, hon pekade på jorden och berättade också om vad som skulle komma. Här fanns det mesta för en trädgårdsälskare. Vilken tur att hon bestämt sig för att gallra. När vi bestämt oss för några växter gick hon och hämtade en gammal engelsk långskaftad spade som hon var mycket glad för. Hon visade hur lång den varit från början och sedan brutits av två gånger till hennes stora förtvivlan. Vad gör man då när man tycker så mycket om en gammal spade? Jo som hon, man kör den till byns snickare och får tillbaka den som ny, men något kortare. Vi förstår henne för det var en ovanlig spade.
Först grävde hon upp Buxbom, tre plantor blev det. Dom tänker vi plantera tillsammans för att sedan formklippa till en …..nja vi får se.

Våran katt Snus tycker alltid det är lika spännande med nya dofter.


Får många år sen i vårt förra hus hade vi Tidlösa. Denna har vi saknat mycket men inte blivit färdiga att köpa, men idag grävdes det upp sådana också så nu äntligen har vi dom igen. Just nu är det bara blad men till hösten tittar i bästa fall blommorna upp.

En växt som dominerade trädgården var Julrosen, har aldrig sett så många på en gång i en ”vanlig” trädgård. Eftersom vi inte har haft några Julrosor skall det bli kul att läsa på om dessa. Visst är dom vackra, köpte två sorter. Den gröna tror vi är Klockjulros eller stinkjulros som damen kallade den då den luktar obehagligt om bladen knäcks.Namnet på denna kanske någon av er kan, för vi vet inte ännu.Vi köpte även Ramslök och Snöklocka.


Damen bjöd oss välkomna längre fram i vår när mycket mer har tittat upp, skall bli spännande att åka tillbaka.
kramiz//kullervilla
Inga kommentarer: