måndag 28 februari 2011

Vårtecken

Det största vårtecknet är att nu börjar Humlebackens vårtecken utmaning...
Ute är det bara några minus men blåsten gör det isigt kallt. I trädgården är allt senare i år, tror det beror på att vi har haft snö i månader. Just nu har vi barmark och vill inte ha mera snö. Tror inte vi i Skåne är skapta för snö :=)Men det finns hopp, det händer lite i rabatterna...

För att känna att våren inte är så långt fram har vi köpt lökväxter och satt i uterummet.


Plockat in lite grenar...

Ger en härlig känsla av att våren är på gång...
Vill ni se mer vårtecken titta in till Humlebacken


11 kommentarer:

Lily sa...

Vad händer på Blogger nu-för-tiden?

Min kommentar försvann!!!!!!!!!!!!!

Underbart att kunna fuska lite med våren :) Det har jag också gjort :)
Era bilder är hoppfulla..Våren är på G

Ha det gott
Kram Lily

Möllebacken sa...

Håller med dig, vi skåningar är skapta för att ha sen höst och tidig vår. Men man får locka fram den med att ta in lite kvistar och dina är långt komna.
Ha det gott.
Kram Pella

Emelie Viklund Hermansson sa...

fint :) så skönt att ni inte har snö längre...vi brukar ha snö till början av maj/slutet av april :)

Änglarum sa...

Ser ut som våren är på god väg, härligt,Ha en fin vecka ♥ kramiz Jessica

Monica sa...

Håller också med; vintrar är absolut inte nödvändiga för oss skåningar! Möjligen en vecka kring jul...
Men du har ju spirande plantor i din trädgård, så det ser ju lovande ut!
Kram, Monica

Mon jardin en ik sa...

Det verkar som om ni skåningar tycker som holländare. Kul med en vit jul men sen är det bra.Nu håller ni tydligen bli av med snön och kan våren komma in.Här är ganska grå men vi har inte haft snö sedan början på januari. Massor med vårtecken här.Ska inte göra dig avunsjuk.
Kram
Anje

Liane sa...

Här på Öland är vi inte helelr så rustade för snö visst rä vi kända för vårt lite lynniga väder emn så mycket snö vi har haft dom 2 senaste vintrarna har vi inte haft på många år. Härligt att kunna tjuvstarta lite med grenar för att locka lite vår.

gittan sa...

Jag fuskar för fulla muggar ute i växthuset - det är så härligt med vårblommor! Men visst är det sent i rabatterna i år, konstigt nog har mina kejsarkronor redan tittat upp gansak rejält och dom tillhör ju inte direkt dom som blommar först. Och nääää... vi är inte skapta för vinter =)
Kram

Ingela - Mosters Trädgård sa...

Roligt att se hur långt våren kommit i Skåne. Det verkar inte vara så stor skillnad mot hur vi har det i norra Halland. Vintern har varit lång och kall för oss alla i år!
Härligt med blommande kvistar, det ger verkligen vårkänsla :-)
Ha det gott. /Ingela

Lotta 8`) sa...

Fniss... vi i Göteborg är inte heller skapt för så här långa vintrar!! Jag skall ALDRIG mer önska mig en kall och vit vinter, jag skall vara nöjd med milda, dimmiga, regninga och blåsiga vintrar ;)
Nu är det roligt att läsa bloggar, att följa landets vårtecken och vilka skillnader vi har i klimat. Ni i skåne liggar alltid först, kan nog ganska säkert säga att det som ni har nu, har vi om två veckor :)
Ha det så gott, kramen :)

Linda sa...

Nej det är vi verkligen inte skapta för,, vill ha vår & värme nuuuu!!!! Hoppas att allt är bra med er, du vi ska nog göra en rejäl köksträdgård, har du nåt tips på bilder, böcker tips med mera???? Kram Linda