söndag 21 februari 2010

Loppis fynd

som följde med hem i väskan från Växjö var bland annat två 40-tals ljusstakar, tänke först måla dom vita men kan inte riktigt bestämma mig.

En ljuslykta med en massa prismor. Lyktor kan man väl inte få för mycket av.


Tänk någon har suttit och broderat på lakansväv...Utan husmor är ett hus som en lykta utan ljus, gav tio kronor för ett sådant handarbete...tror jag skall sy fast det på en gardinkappa eller kanske bara sätta upp det över en dörr...6 kommentarer:

maloppa sa...

Härliga loppisfynd, har inte varit på loppis på ett tag nu. Vi har istället rensat ur massor när vi rev ut köket så nu känner jag att det är dags igen att bege mig ut på fynd-jakt, efter gamla vackra saker till vårt nya gammeldags kök!

vita zara sa...

Hej
Ja det är ju så man kan gråta hur lite ett kvinnoarbete är värt, men man är ju glad också att kunna få köpa såna dyrgripar billigt, Tänkte på broderiet.
Men vilken supervacker bild på din vita ram och de nya ljusstkarna.
Jag tycker de är snyggast som de är.
Vet du jag har också såna, och jag har bott i Ingelstad ett år när maken gick utbildning på Småländnska vapenaffären, så jag kan ha köpt dem i Småland, men jag minns ju inte.
Ha en bra vecka.
Kram Zara

NinaH sa...

Vilka fina fynd du gjort!!!!
Inte minst den broderade duken!
Fniss... tänker du besöka Tusen TIng föreslår jag en liten kombination med besök i vår trädgård också (frameot somamren?)!;-)

Susie på Stjärnarve sa...

Vackra bilder på vackra gamla saker!
Själv har jag dock tröttnat helt på allt "gammalt skräp" som ligger i lådor överallt, så i sommar ska vi nog ha en liten garageloppis. Har t.ex. ett 35-tal gamla karaffer som jag samlade på tidigare. Nu står dom bara i biblioteket och samlar damm. För några år sen sålde jag av alla gamla tallrikar jag också samlade på - och jag har inte saknat en enda!

Humlan sa...

Åhh.. Vilken fin lykta ni hittade, den är ju fullkomligt ljuvlig! Ja det var ju de andra sakerna med men lyktan, den va nåt speciellt!
Ha en skön måndag! Kram/Veronica

les fifoles sa...

Very romantic and...very beautiful. A bientôt. Anne