torsdag 3 april 2008

Vårmässa…

I söndags var vi på en vårmässa i Vallåkra och inte kunde namnet vara mera passande för just den dagen vände det, strålande solsken och årets hittills varmaste dag. Det är alltid roligt att vara med på mässor, träffa folk som bara är ute för att ha det bra, titta och kanske shoppa. Det var en härlig mässa med mycket folk och allt fungerade perfekt. När vi nu stått inne hela dagen, så kände vi att vi måste ut och röra lite på oss. Vi var ju alldeles intill Vallåkra dalen och krukmakeriet så när vi packat ihop gick färden nerför.
Det var många år sedan vi gjorde utflykter hit, med fika korg och små barn har vi tillbringat många timmar här. Har ni inte varit i dalen så måste ni bara ta er ditt och ströva. Vitsipporna blommar i mängder där just nu och en och annan tussilago :=)
Bäcken som far fram genom dalen är så vacker och här i kan man göra små fynd av lerkruksrester.


Vi hade tur,
Vallåkra stenkärlfabrik hade öppet fast det var sent på dagen, men vi gick först runt och njöt av allt det mysiga som finns runt omkring.

Väl inne tittade vi på den nya ungen som byggts 2006. Den är bygd på exakt samma sätt som den 150 år gamla ungen som stod där tidigare.Här kan man handla krukor mm.
Vi köpte ett krus med oss hem och lite lera som vi tänkte försöka skapa något av :=)


Men vad var det för ett krus vi köpte, någon som kan gissa vad det är till för.

Kramiz //kullervilla

Inga kommentarer: