onsdag 18 november 2009

Storm.

Idag regnar det, blåser som bara den så inget trädgårdsväder. Men igår gick trädgårdsröjningen framåt. Tanken kommer, tänk om man hade en radhusträdgård. Alltid samma tanke när det är höströjning…gillar inte detta och inte den pinniga årstiden heller som dottern kallar hösten och vintern.


Men vissa små under hittar man. En Mariaklocka som blommar så ljuvligt.
Många saker bärs in för vinterförvaring…
Andra får bli kvar…
Men skulle inte denna lilla vän ha gått i vinteride. Är pigg som bara den och mumsar i sig av den gamla frukten. Får se till att det finns lite gott på marken nu när den inte vill sova.Har just haft några timmars strömavbrott...oj oj vad det viner och blåser utanför.
Det är tredje gången gillt... vi försöker skicka detta. Strömavbrott på strömavbrott har vi.


Stormiga kramizar//kullervilla

5 kommentarer:

vita zara sa...

Hejsan
Tack för kommentaren.
Jo en lång och innehållsrik resa blev det, alltså lång i mil, och mycket hände.Vi får väl träffas ifall det blir nån mer resa, det vet vi inte ännu.
Nu är vi glada för att vara hemma, och det var kallt i Smygehuk det är nog skönare där på sommaren, men stenar var jättefina.
Så fina bilder du visar,jasså ni ha haft strömavbrott det är inte roligt, sånt har vi levt med här alltid, när jag var barn så frös ledningar och det blev kallt i husen, så det var bara och klä sig om man skulle överleva, eller gå till nån som hade en järnspis.
Då var strömmen borta i 3 dagar ibland numer så är det oftast bara några timmar eller nån dag så vi är så lyckliga för förbättringen, men det är tråkigt ändå när man är van.
Hoppas ni får lite lugnare, vi förstår ju att när det blåser hos er blir det mycket blåst, nu har vi sett hur det är.
Kram Zara

vita zara sa...

Glömde att skriva om dina fina bilder, det var en trevlig titt,jag gillar bilderna på de gamla fönstret och mariaklockan
Kram Zara

helle - pirettehuset.dk sa...

Så sødt det er dit lille pindsvin, det gumler maven fuld til sin vintersøvn. Fine efterårsbilleder!
Kram Helle

Pysselpalatset sa...

Godmorgon, Det var med fasa vi så bilder från södra sverige igår... vilken storm. Usch, få saker som får mig ur balans.. men när moder natur ryter... då blir jag faktiskt rädd.... Så fina bilder av din trädgård.... lite kul med höststädning... när man får samla in allt vackert man ställt ut. tvätta krukor och så kolla på din fina Mariaklocka som inte vill ge sig. Har försökt bjuda in igelkottar med misslyckas.. saknar de små liven. ha nu en god torssdag.. kramar från Uppland och Jeanette

gittan sa...

Igår friskade det verkligen på. Jag gillar inte heller "den pinniga årstiden" Skjuter upp städningen iträdgården så länge det bara går vilket ibland resulterar i att saker och ting hinner frysa sönder. I år är jag illa ute... inte mycket har plockats in än. Men till helgen har de lovat lite sol så jag får nog ta ett ryck jag med. En del av mina stora favoritkrukor MÅSTE tas in och trädgårdsmöblerna och växter i kruka och.... listan blir lång och lusten finns inte. Får nog ta maken till hjölp, han är inte lika mesig som jag när det gäller vädret =) Ha det gott / kramiz