måndag 31 augusti 2009

Bäckaskogsslott.

Helgen har varit helt ljuvlig. I fredags gick färden till Ivö, vår båt som legat där och guppat skulle upp för vinterförvaring…känns lite vemodigt, inte ens en sista tur för säsongen. Det blåste friskt och vi som tänkt ta båten till Bäckaskogsslott.

På Bäckaskogslott var det trädgårdsmässa och det fick vi ju inte missa när vi var så nära. Så det fick bli bilen ditt, vilket nog var tur :=))Vi hade aldrig varit på mässa här och blev glatt överraskade.Lagom stort och en massa trevliga växter och annat trädgårdsrelaterat att köpa.

Inget inträde, så de pengarna kunde man lägga på att handla istället och det gjorde vi verkligen. Vidjehortensia, parasollblad, prickig temynta, silversalvia, klätterrosor Améthyste, Rubus juisibrusis och Pseudosasa japonica.
Den minsta växten vid namn Rubus juisi-brusis enligt lappen som följde med, kanske inte rättstavat? Den är ett mellanting mellan hallon och jordgubbar fantastiskt god. Kanske kan få lite mera info om denna genom er. Säljaren sa att det inte fanns något svenskt namn…


En tur i den underbara parken blev det också, på en del ställen växte stora svampar.


Kristi törne träd har enorma taggar.


Valnötsträden har massor av frukt.

Efter en härlig promenad i parken avslutade vi med att dricka kaffe och äta plommonkaka.


Sen var det bara till att försöka packa in allt i bilen.


Den största växten Pseudosasa japonica ca tre meter hög fick vi knappt in i bilen. Många log när vi körde där ifrån och vilken tur att det blåste…hade nog inte varit så lyckat att packa detta i båten :=)))

Kramiz//kullervilla

Inga kommentarer: