söndag 14 juni 2009

Trädgårdsrundan…

en liten sådan blev det för vår del i år. Inte alltid som man har tid och möjlighet. Men de ställen vi besökte njöt vi verkligen av. Resan gick till en början till familjen Bengtssons lantbruksträdgård med mycket perenner och marktäckande i en härlig kombination.


När man gick på gången kom man ut i ett skånskt landskap med stora vyer över åkrarna, en härlig känsla av frihet fick man…


Sen går bilen vidare till Videröra en stor gård med parklik trädgård.

Här fanns det massor av olika hantverkare som ställde ut sina alster både i trädgården och i ladorna.Åker vidare till vårt favis ställe, Lone och Kenneths trädgård i Axelvolds som vi besökt många år på trädgårdsrundan… Detta ställe är ett måste, njuter lika mycket var gång och det inte mannen här vet om växter är inte värt att veta :=))) Här kommer lite bilder från en helt ljuvlig trädgårdOj vad många bilder det blev sist men inte minst denna väldoftande syren, som vi så gärna skulle vilja ha i vår trädgård… Frågat varje gång vi varit här om dom inte har den till försäljning men nej inte, men i år sa mannen jag har ett ex av en annan, kom så skall vi dofta på den. Det var en Syringa yunnanensis med en helt förförande doft… Klart den fick följa med oss hem.
En kaprifolsort vid namn Louicera Henryi Copper hamnade också hos oss…

Kramiz//kullervilla


Inga kommentarer: