onsdag 21 januari 2009

Crea diem…

Man kan skapa sin dag på många sätt, idag var det önskemål om soppa till middag och till det något gott bröd. Vi skapade ett nytt recept på scones. Oj vad goda dom blev. Kanske ni också vill prova att baka dom, så här kommer receptet.

2dl vetemjöl
½ dl durummjöl
½ tsk paprikapulver
1½ tsk bakpulver
50g margarin
1 dl riven ost
1-1½ dl turkisk yoghurt
Blanda de torra ingredienserna och finfördela margarinet i blandningen.
Tillsätt ost och yoghurt och arbeta samman degen.
Kavla ut till ca 1 cm tjock kaka. Nagga den och ta ut 10-12 runda kakor med t.ex. ett glas.
Grädda i 250grader i ca 10min. Servera varma, med smör på….. mums.
Vårt uterum har inte längre något golv där skapas det ett nytt underlag, vilket jobb, allt måste vägas av och ligga i lod. Där råder kreativt kaos.

I vårt pysselrum har det i dag också skapats, målar en gammal mysig barnstol vit, en ängel som köptes på loppis i helgen med rosa inslag…..hy….. har blivigt vit och behaglig. I lampan hänger det en nygjord krans av eukalyptus med torkade rosor, nymålade gardinringar och en vaxros som fått ny färg.
När vi nu är i målartagen får vi syn på julgranskulor i glas med en massa glitter i, ut med glittret och in med ståltråd och några varv utanpå. Vad skall man nu ha dom till, det får ni se längre fram :=))

Kreativt kaos råder det alltså i pysselrummet också… men roligt är det när man är på skaparhumör.På ytterdörren skall tygstycket Crea Diem/Skapa dagen sättas upp och i morgon skapar vi alla ännu en dag.

Kramiz//kullervilla

Inga kommentarer: