fredag 12 december 2008

Julmarknad…

Kan inte fatta tiden bara rusar, snart en vecka sedan vi var här inne. Vad har hänt då, ju vädret har varit grått regnigt och trist. Men man får göra det bästa av det. Vi har i helgen som var gjort ett besök på Fredriksdals julmarknad. Fick stå i kö ca en kvart innan vi kom in så det var mycket folk som trotsat vädret. Undertiden vi stod i kö beundrade vi en massa julbockshuvud som var gjorda på långa pinna, så dekorativt.Väl inne var det marschaller och ljus i olika former överallt.

Vi gick runt och tittade på hantverk, gjorde ett besök i stallet. Kan man få en get i julklapp :=)Vi kasade omkring i leran, på flera ställen var det utlagt granris på marken och det var riktigt skönt att komma in i husen. I ett av husen var där en som berättade om julen och tomten som det var förr. Många barn hade stora ögon när det fick höra hur busiga hustomtarna kunde vara.Så här kunde ett julbord se ut i början på artonhundratalet .
I ett träd hängde en upplyst mistel tror det var många som pussades här :=)


En annan dag i veckan när vi var ute och körde såg vi en loppisskylt, den drog oss till detta underbara ställe där det var loppis och julmarknad.
Här fanns delar av en gammal lanthandel som de tagit tillvara på.Vi fikade och handlade lite, tänka alla dessa underbara människor som arbetade här gör det ideellt och alla pengar som kommer in går till att renovera gården.
Här hemma har kälken och stora bocken kommit ut.
Kan ni tänke er så här i slutet av veckan är det inte längre grått och trist, vi har fått vinter idag :=)

Ha nu en go helg.

Kramiz//kullervilla
Inga kommentarer: