onsdag 1 oktober 2008

En åter resa i tiden

Med bilen lastad av föräldrar och deras moster kör vi gamla vägen över Hallandsåsen, tänker på hur alla bilar kröp upp här för inte så länge sedan. Nu kör alla den tre filade motorvägen, så vi är nästan ensamma på den gamla vägen. Rastplatsen är kvar som vi alltid stannade och fikade på, det var här farfar la kepsen på biltaket och sen aldrig såg den mer. Vi som var barn då klättrade i backen och i bäcken.

Efter fika bär det av mot Kvibille i Halland.


Första stoppet här blir kyrkan och vi går en tur till nära och kär som ligger här.Sen går turen vidare till Alekärr, huset som är förknippat med så många goa minnen…
Vi vet inte vem som bor här nu, men vi knackar på, tyvärr är ingen hemma.


Vi njuter alla av vad vi ser, pappas moster berättar om schersminbuskens dofter och om en massa annat. En blomma som växte i massor för länge sedan i den fuktiga delen av trädgården är här några enstaka kvar av. Vi vet inget namn men man skall akta sig, för där den trivs spridds den, säger moster. Ser den sedan växa i några diken längs vägen. Är detta ett ogräs? Någon som vet.

Ett träd som moster berätta en historia om kallades Apträd, en släkting som körde mjölkbilen hade fått ett skott på ett gods i norra halland när han hämtade mjölken där.
Ser ut som en rönn?? Med mycket stora blad och blommorna blir svarta bär.
Kanske någon som kan hjälpa till med vad det är.Vi promenerade längs vägarna där vi gått så mycket förr, njöt av hösten som kommit lite längre här…


kramiz //kullervilla

Inga kommentarer: