fredag 12 september 2008

Pippi

Nu har vi fått pippi… Javisst är det mysigt med fåglar. I Simrishamn kom vi mycket närma en del fåglar, när vi satt ute och skulle äta frukost kom det många gråsparvar, men denna fick nog mest bröd av alla, för den var helt orädd…

Nere i hamnen gick trutungen helt orädd och tiggde till sig lite av varje

Mamma eller är det pappa trut som tittar på lite avvaktande.


Nära stranden ute i havet sitter Storskarven på stenarna…
Oj vad läcker när den sträcker ut sina vingar…
Ett tjusigt svanpar simmar förbi…
Men det bästa av allt var på vägen hem då såg vi något på en åker som inte hör till vanligheten. Vi var tvungna att vända och köra tillbaka, gå ut och beundra detta. Tänk här spatserade 14 storkar på åkern. Detta var helt fantastiskt, tänk att dessa har återvänt till Skåne. Det kan kännas att det finns hopp att vi skall kunna se mera av dessa i framtiden.
När vi var barn sa man att storken kom med bebisar, man skulle lägga sockerbitar på fönsterbläcket så kanske man fick ett syskon. Vet det funka, fick en syster efter många sockerbitar :=)

Ovanför storkarna svävade rovfåglar som spanade om där blev något över till dom.


En ny fågel har vi också inskaffat till vår trädgård. Den köptes på Sofiero av konstnären Agneta som har Agnetakeramik, när vi såg den visste vi att den måste följa med hem. Det var den som saknas i boet :=) Nu känns det fullständigt.
kramiz//kullervilla

Inga kommentarer: