fredag 16 maj 2008

Önskelista

över växter, vill ha, har vi som många av er andra. Mycket av det som finns på denna lista kommer vi kanske inte att skaffa men man vet ju aldrig :=) I mars månad köpte våra barn en födelsepresent till sin pappa, presenten stod just på denna lista. Att det blev just detta kan handla om att i många år har de fått titta på ett stort sådant som växer i Simrishamn och de vet hur vackert det är. Ett apträd är det som vi haft i uterummet sedan dess.
Nu har vi äntligen bestämt oss för en plats efter det att vi gått runt med det i veckor. Det skulle vara en skyddad plats eftersom det är en exotisk växt, men där vi till slut planterade är det inte så skyddat, men alla var överens om att där passade den bäst, så vi chansar på att den skall trivas där.


Det är en härlig känsla att stryka något från önskelistan. För några år sedan stod Ginko Biloba också på denna lista. Ett sådant beställdes och den bättre hälften skulle hämta det. Glömmer aldrig när han kom hem med det, trodde att det var ett litet träd men oj det var minst 4 m högt, hoppade och skuttade av glädje :=) Det växer nu och frodas här, dess blad som ser ut som en ankfot är egentligen barr som är sammanfogade till ett blad, de har just slagit ut och vi tittar uppåt och njuter av det.

Hittar man ett ginko biloba blad på marken så stoppa det i plånboken, då kommer det alltid att finnas pengar där.

Kinesiskt ordspråk


Så vad tror ni vi har i plånboken :=)

Kramiz //kullervilla

Inga kommentarer: