måndag 21 april 2008

Härligt väder…

kom som på beställning i fredags när tjejgänget skulle ut på en mysig tur. Vårt första stopp blev Trollenäs slott. Här blommade det fantastiskt.
Vi skulle göra ett besök på
Idéer och ting en liten butik som ligger i grindstugan.

Här köptes bland annat denna söta skylt.

Sen gick färden vidare till
Västra Ströö 39

Här shoppades en massa, jag fick en vit förgätmigej med hem.

Sen åkte vi vidare till Billinge och här stannade vi vid en loppisbutik.


Här kunde man hitta allt möjligt. Böcker, ljusstakar, korgar, och mycket mera bars ut till bilen. Tur vi körde i en kombi, för fem tjejer hittar alltid något bra att ha. Jag fick med en liten söt ask i nysilver och två stopp senare hittade jag även boken som finns på bilden.


Nästa stopp blev
Fricks Spettkaksbageri. Detta var verkligen något ut över det vanliga, Vi blir visade runt i den helt underbar trädgården och får veta mycket om växterna där.
Linda, skyltdockan, står och beskyddar trädgården, idag i regnkappa eftersom ägaren trodde att det kanske skulle komma lite regn :=)

Mycket keramik finns i trädgården och en utställning under tak med bibliska skulpturer.
Sen fick vi smaka spettkaka, så underbart god. Handlade gjorde vi såklart.
Fricks Spettekaksbageri kommer vi att återvända till många gånger.

Nu gick färden vidare till Röstånga där vi bestämde oss för att fika på Fenix Konditori. Här finns lite av allt, ost, delikatesser, teer, konst/hantverk ett härligt fikaställe som är inrett som en lanthandel.

Sista stopp blev butiken Hewen Lee i Asmundtorp, här finns blommor, presentartiklar, choklad, teer, smycken och ja, här kan man hitta mycket fint. Fick med mig en Gullviva där ifrån, den står i en kruka i trädgården nu.
En härlig dag var det med många skratt.

Kramiz //kullervilla

Inga kommentarer: