fredag 28 mars 2008

Konstrunda…

har det varit i Skåne hela påskhelgen, men vädret har inte varit det bästa för alla konstnärer som öppnar sina hem. Vi hade bestämt sen en tid tillbaka att annandag påsk, skulle vi bege oss på tur. När vi väl kom iväg så började det snöa, fundera ett tag på att vända men vi tyckte det såg ljusare ut längre fram och mycket riktigt det blev regn och blåst i stället, hy kallt.
Vårt första stopp blev Agdas country shop, en butik som ligger i närheten av Trelleborg, oj så mycket folk det var här. Här finns allt möjligt, ljuslyktor, kuddar, krukor, smycken och mycket mera och absolut inte dyrt :=) En kasse med några saker fick följa med hem. Visar en annan gång. Detta är ett ställe som vi verkligen rekommenderar

Nästa ställe vi besökte var Galleri New Form, ute i trädgården stod detta enastående konstverk skapat av Peter Mandl.


Konstnären Maria Louise Kolds skapelser är så underbara, många med små texter i . Om man ändå var gjord av pengar då skulle vi inte tveka en minut, skulle köpa :=)


Att kunna skapa i nät, något så fantastiskt gör konstnären Gunnar Simonsson. Han skapelser är så naturtrogna, man ser kroppen, livet, rörelserna, musklerna, ja allt i hans verk.

Sen gick vår färd vidare till Ljunghusen, var tänkt att vi skulle besöka en del konstnärer här, men vi ändrade oss när vi fick se badhytterna (älskar badhytter) dessa måste vi ju promenera och titta på.


När vi står där och tittar ut över havet, som kastar sig över vågbrytarna känns verkligen den isande vinden genom kläderna.


Vänder vi blicken åt andra hållet, mot en brygga, nej, det är inte sant skriker vi, tre personer går ut och badar. Oj, oj här står vi vinterklädda och fryser ända in i märgen och dom badar…..Huttrande går vi mot bilen och styr färden mot Skanörs hamn, fiskerökeriet har öppet, så det blir lite gott med hem.


Sen går färden hemåt. Överallt längs vägarna är pilen nyklipp. Förundras över vilken överlevare den är, många av träden är helt ihålliga, känns som om endast barken finns kvar, men ända så levandePå vägen hem överraskar ovädret oss, snön fullkomligt yr ner.

Sakta kör vi hem efter en underbar dag.

Kramiz //kullervilla

Inga kommentarer: