lördag 22 mars 2008

Äggdag

Så har långfredag och snart påskafton tagit slut. Tycker inte fredagen var särskilt lång, kanske därför att man haft mycket att göra. Hela familjen samlades och åt stek med en massa goa tillbehör. Innan middagen målade alla var sitt ägg.


Alla ha olika tankar om målningen på sitt ägg.
Vi har en tradition som vi gjort ända sen jag var barn, rulla ägg. Vi gör det inomhus på en filt med hjälp av en bok gör vi en backe att rulla äggen nerför, på filten ligger en del små pengar och en och annan tia. Rullar man över en peng så får man den, vilket hallå det kan bli, alla jagar tiorna. Kan man så försöker man knocka de andras ägg, så att motståndarens ägg i bästa fall spricker :=)
Så har såklart påskharen varit här, han knackar på dörren och har gömt godisägg i trädgården. Alla rusar ut i trädgården när det knackar på dörren och börjar leta efter ett ägg. Än har ingen sett påskharen, men alla skriker tack påskharen. Kan ni tänka er ett gäng ungdomar som springer runt och letar, man kan inte annat än att skratta. Man har inte roligare än man gör sig.
kramix//kullervilla

Inga kommentarer: