måndag 28 januari 2008

Lite nya växter...

Utflykten i fredags gick inte bara till stormiga havet, utan vi trillade också in i några blomsterbutiker. Plantagen, kanske inte vår favoritbutik, men det blåste inte där och där finns massor av blommor. Med oss hem därifrån fick vi en ny murgröna, vita tulpaner och en vit primula.


Sen gick färden vidare till Vellingeblomman, en butik där man kan hitta det mesta. Massor med ovanliga djur har de här som är intressanta att titta på. Ett trevligt café där det fick bli kaffe med wienerbröd och så finns här blommor förstås. Här ifrån följde en vit tusensköna, plättar i luften och en myrten formklippt som ett litet träd med hem till oss. Här hittade vi också fy spray till katten, rosenljuslyktor, så söta, men dom har vi redan gett bort, glasklara prismor som skall hängas i trädgården till våren och en del annat roligt hamnade i vår kasse. Här finns så mycket roligt, alltså ett farligt ställe att åka till om man inte skall handla :=)


Gillar egentligen inte de här stora växtvaruhusen, ok skall vara ärlig, roligt att gå där och titta :=) men föredrar de små lite mysigare ställen som finns. Men många av dessa har ju stängt vintertid, så då är det ju tur att de större finns :=)

Dagens höjdare blev ett besök hos
Jenny Strandhs Blomster Design. En trevlig butik där man kan få många roliga idéer. Här köptes en vit pärlhyacint och en julros vid namn Jakob båda står inomhus, ger oss en föraning om våren som nalkas, skall då planteras ut.

Vi gick en runda i trädgården här, så underbart och dekorativ, kan riktigt tänka oss detta när solen och värmen kommer. Detta ställe kommer vi att återvända till många gånger.

Ha det bra , nu skall här målas ett litet bord och ett gammalt fönster med spegelglas i.
Kramiz //kullervillaInga kommentarer: