måndag 5 november 2007

Höstsemester 4….

En ny dag, en god frukostbuffé åter på väg mot nya upplevelser. Denna dagen började vi med att gå ner i Apotekarns trädgårdsbutik och vandra runt i den underbara medelhavsträdgården.
Här inhandlade vi tulpanlökar Schoonord som är en vit dubbel pionliknade tulpan från år 1909.

Sen ger vi oss ut i Simrishamn, tittar runt i Bergengrenska Trädgården.

Går till
museet där de idag har försäljning av tulpanlökar och planterar för fullt i rabatter formade som blommor. Vi var jätte sugna på att köpa en lök för 80kr men hejdade oss och köpte 10st lökar Queen of Night istället. Tjejen som sålde berättade att det fanns lökar som kostade 150kr styck och att det finns en dam i Holland som har tagit det som sin livsuppgift att se till att de gamla tulpanlökarna lever vidare. Vilken tur att det finns sådana människor.


Sen strosar vi bara runt och tittar på alla gamla fina hus som finns här.
Vad tycker ni om detta gigantiska blåregnKan en stupränna vara vacker? Javisst kan den, kolla här så vacker den kan vara.
Har i många år pratat om att skaffa ett apträd, men inte kommit till skott, kanske för att den måste stå skyddat och är ju mycket stickig och inte så billigt att köpa. Så man måste vara säker på var man skall plantera den. I Simrishamn finns ett enormt stort apträd som vi alltid går och beundrar. Ja om vi nu köper ett så får vi aldrig uppleva denna storlek.Nu går vi ned till hamnen, tittar på båtar och promenerar ut längs sandstränderna.Vi njuter av att vara lediga och att bara vara.

Nu känner vi oss redo att börja hemresan. Första stoppet på vägen blir
Hylkegården här finns lite av allt.


Nästa stopp blir Skillinge där vi tänkt äta på hamnkrogen, men vi är inte så hungriga så vi väntar en stund till med att äta.
Istället kör vi till ett helt fantasiskt ställe som goa vänner rekommenderat,
Backagården. Ja detta är ett ställe som vi tycke var toppen och kommer att återvända till många gånger.


Nu har det börjat kurra i våra magar så vi bestämmer oss för att köra till Ystad för att äta på
Bryggeriet, ett mysigt ställe, god mat, fin service och humana priser. Känner ni till Ystad Färsköl som säljs på systemet, den kommer här ifrån.

Nu började det bli kväll och vi hade bara ett mål till på vår resa hemåt,
Smygehuks fyr.Stranden nedanför fyren är så tjusig med bara flinta stenar, vi hade tänkt promenera här men vi insåg när vi kom ner att det var alldeles för mörkt :=)


Så nu sträckkörde vi hem, fulla av energi och inspiration kan vi nu åter ta itu med vardagen.


kramiz//kullervilla

Inga kommentarer: