lördag 5 maj 2007

Helgen har varit…

blåsig, regnig, kall, varm och solig. En riktig allväders helg kan man väl säga. Det vi gjort har varit det samma. Två loppisar på lördags förmiddag som gav en del som vi kallar fynd. Eftermiddag, kör ca 11 mil för att titta på fotboll, betalar 100kr för att få komma in och så spelar dom oavgjort :=) Ja, vad gör man inte för sina barn. Sen var det lika långt hem.
Söndag fotboll igen, endast 3 mil till denna match och inget inträde, kan reta en lite att bara för att det är damfotboll så kostar det inget inträde. Skall inte klaga, sparade dom pengarna, men konstigt är det att inte reglerna är lika för killar och tjejer.
Så på vägen hem passerade vi en plantskola, hade ju pengar över så vi gjorde ett snabb stopp och kom ut med en ricin och lite glass. För just då tittade solen fram och då får man ju passa på. Vi har inte haft ricin innan så vi blev lite sugna när vi läste att många av er drar upp den med frö. Så nu är den planterad och vi hoppas den växer sig stor och vacker. Bladen är redan mycket vackra.






Så tillbaka till loppisarna på lördagen
Tro det eller ej, första fyndet var en rostig hållare med krukor och i två av dom var det pellisar. Oj vad spännande det skall bli att se vad det blir av dom. Priset var 25 kr och inte gick det att pruta på, betalade glatt. Var riktigt lyckliga.






Hitta sen en gammal griffeltavla, en sådan som barn hade i skolan förr, ena sidan är randig och andra rutig. Smart, kan både skrivas och räknas på. Själva skall vi skriva välkomna på den och hänga den i hallen.






Så bar det av till nästa loppis och nya fynd.
Utanför denna loppis stod ett par och sålde lite växter. Hittade här en brokbladig lungört. Har länge haft den på vill ha listan. Nysilverljusstaken på bilden köptes för 5 kr.




En örtbok för 10kr.








Hitta en gammal bucklig och rostig burk, frågade efter priset. Den sa dom, att den får ni, där är ju inget lock till och hemsk är den Blev ännu gladare inte behöver man lock när man skall ha den till blommor. Såg på dom att dom tycke att vi var lite konstiga.







Till sist, det bästa av allt. Har länge letat efter ett litet enmansbord att ha bredvid hängstolen under gråpäronträdet. Jippi, hitta just ett sådant. Tänkte, hoppas vi kan få det för 200kr. Jaha, vad skall ni ha för bordet som står där. En fundersam man säger, nja, för det får jag nog ha 10 kr. Förlåt vad sa ni. Ja 10 kr vill jag ha, sa han. Det fick han och vi är nu lyckliga ägare till ett rart gammalt gjutjärnsbord.





Det är något magiskt med växter och loppis :=)


kramiz//kullervilla



Inga kommentarer: