tisdag 3 april 2007

Vårväder

har vi än, en fullständig explosion har skett i trädgården, det härliga vädret har vi inte haft tid att njuta av, det har varit så mycket annat på gång. Vi har börjat flytta om en massa kantsten eftersom det skall grävas ut här till påskhelgen, läggas bärlager och sedan grov singel. Blir säker bra när det blir färdigt men det drar så mycket med sig. Vi ska lägga slipers för att häcken intill grannen inte skall trilla ner på vår tomt och där står så klart stubben av ett jätte, jätte kastanjeträd som är borttaget för en del år sedan.När vi tog ner trädet fick vi hjälp av brandkårens gamla stegbil. Stegen hissades upp på hela 19 meter och vi var ändå inte vid toppen av trädet.
Det ena ger det andra så är det bara, det blir alltid mer jobb än man tror.
Men idag så har vi hunnit med att gå runt en stund och kollat och bara njutit av hur allt växer.


Vallörten ser ut att blomma snart.


Kameleontbusken har fått små söta blad.


Javisst är den fin Maskrosen. Det finns så mycket ogräs som är vackertVioler, mmm.. vad de luktar gott.Kejsarkronan i knopp, så vackert.

Gullviva eller Jungfru Marias Nycklar som den också kallas går att äta både blommor och blad av, så stoppa lite i salladen.


Klätterhortensian, hur kan så mycket komma ur en så liten knopp.


Fjärilsbuskens blad ser ut som en fjäril.


Dödmansfinger låter hemskt men det är en läcker buske som kallas så för att den får daggiga baljkapslar som blir mörkblå under höstens gång, dom liknar alltså ”döda fingrar”, där av namnet.
Ja detta och mycket mer hade av värmen och solens strålar tittat upp i vår trädgård, känslan är att man blir både varm och glad över allt som växer. Det är härligt att bara stanna upp och njuta av livet.
kramiz//kullervilla
Inga kommentarer: