söndag 8 april 2007

Påskledighet ?

I denna röriga påsk har vi hunnit med en hel del. Allt som man förvarar i växthuset, nja nästan allt, har kommit ut på sina platser. Trädgårdsmöbler, vindspel, rostiga saker, krukor, fågelbad m.m. Tänk vilket jobb det är, men vad roligt när man är färdig. Då slängde vi oss i ena hörnet på växthuset och njöt en stund.
Vi bara satt där och kände värmen och tittade på persiketrädet som står i full blom.


Sen fick det ju även pysslas lite. Lökarna som vi fick av vår bloggvän Åsa har kommit ner i krukor. Men för en novis så kan man inte annat än skratta, det står plantera lökarna med tillväxtpunkten (ögonen) precis ovan jord, men hur vi än vände så såg vi inga ögon, inte en lök som titta på oss, så vi chansade och hoppas de tittar upp :=) Ja som ni ser så är det rörigt här än. Mycket pyssel återstår innan allt är som vi vill ha det.


När vi var och handlade så låg det lite halvvissna påskliljor i en låda. Köpte tre buntar, kostar ju inte mer än runt en tia bunten. Här hemma tittade barnen på dom och sa, de klarar sig inte, vänta bara sa vi. Med 2 blad från ett högt gräs i trädgården, ståltråd med en pärla på så blev de så här fina. Mycket roligt kan man göra själva för en liten peng.


Ja sen var det Påskafton då grävde vi ut gångarna på framsidan och la på nytt bärlager. Vilket jobb……Idag har vi lagt slipers längs hela häcken mot grannen och jämnat till bärlagret. Nu sitter vi här helt slut och bara pustar:=) I morgon kommer stenen som skall ligga på gångarna, 12 ton och en rullbör, bäst vi vilar nu…
kramiz//kullervilla


Kommentarer (11)

Inga kommentarer: